Nej, se det snöar, nej, se det snöar....

.....Det var väl roligt, hurra!
Nu blir det vinter, nu blir det vinter
Som vi har önskat, hurra!
Då tar vi kälkarna fram och vantarna på
Och sen vi åker i backen, hej, vad det ska gå!


Av. Agneta Fältskog

Nu är fönstren utsmyckade med lysande adventsstjärnor för att hålla vintermörkret ute. Det är härligt att se de dalande snöflingorna falla från himlen, tänk att jag kan bli så glad av snö! :)

Jag hoppas verkligen att Tove och jag hinner åka till Åre under vintern och åka skidor trots det kommande husbygget med start våren 2011. Nu ska vi på en husvisning för att se hur vi inte vill ha det i vårt hus....skämt å sido men vi vill verkligen att huset vi ska bygga skapas så att det syns att vi formgivit det och gett huset dess själ och inte en "modulhusbyggarfirma", men det är alltid viktigt att kolla in alla olika hus modeller, planlösningar och inredning för att sedan kombinera dem till sin egna stil.

Önskar alla besökare en riktigt trevlig 1:a Advent!!


Efter flera dagar har vi äntligen ritat det ultimata huset..! :)

...efter att ha skissat och suddat i några veckor verkar allt falla på plats.

Idag har vi skissat sen lunch och ikväll har vi en planlösning där allt får plats utan att vi ökat på yttermåttet vilket är frestande....

Det bästa är att vi har fått vatten och avlopp samlat i huset och inte utspritt överallt vilket innebär en massa extra jobb.!

Vi har även ritat fasadritningar för husets fyra fasader, så nu är det bara att låta en "Proffsritare" kontrollera dem så vi inte gjort några grova misstag!

Är ni nyfikna på hur ritningarna ser ut? Ska försöka få fram ritningarna så snabbt det bara går för att visa dem här.

Tar tacksamt emot beröm, kritik och andra förslag!


Markägare till 2377 kvm....

Nu har vi blivit markägare till en underbar tomt strax utanför Eskilstuna.

Köpekontrakt skrevs den 2010-11-16 så nu väntar vi bara på tillträde till vår tomt så vi kan komma igång med att röja på tomten.

Tomten ligger längs Kjulaåsen, med utsikt mot ett vackert öppet lantbrukarlandskap.  Bakom oss har vi ett naturskyddat område som ligger på åsen. På denna plats planerar vi att bygga ett vitputsat stenhus med röda fönster och ett svart traditionellt plåttak med kupor. Exakt hur det kommer se ut är ännu inte bestämt men vi samlar inspiration och fakta för att till slut färdigställa planlösningar och utseende ihop med en arkitekt. Vem denna arkitekt blir är ännu inte bestämt.

tar tacksamt emot idéer, tips och förlag på allt som hör ihop med de saker som man ska tänka på när man bygger nytt!

Vet du en bra arkitekt, inredare eller har något annat du vill dela med dig av, skriv och berätta!


RSS 2.0