Fortsättning följer.....


Foto: © Mattias Granberg
I Slovakien gjorde vi endast en kortare glasspaus vid Delvin Castel och fortsatte sedan mot sjön Balaton i Ungern där vi stannade i 2 dagar och njöt av cykelturer och god mat.

Med en nytvättad Defender tog vi sikte på Kroatien som vi nådde efter några timmar på varm och tråkig motorväg, men när vi kom till kusten möttes vi av ett riktigt åskoväder…vi slog läger i den lilla byn Rabac nedanför Labin.

Andra dagen i byn mötte vi upp Patricija (arbetskamrat) som tillbringat sin semester här. Vi åt lunch med Patricija, hennes syster och deras mor och efter det skulle vi få smaka på Kroatiens godaste glass. Vägen till världens godaste glass var inte den enklaste då halva byn var avstängd för festligheter. Men skam den som ger sig! Vi nådde glassbaren efter många slingriga branta backar från baksidan av byn. Och det var helt klart värt besväret…glassen var grymt god!
  
Foto: © Mattias Granberg
Innan vi återvände till campingen blev vi inbjuda för att se hur de bor och få träffa far i huset. Det bullades upp med kakor och provsmakning av det lokala vinet så denna trevliga dag avslutades inte förrän långt efter att solen gått och lagt sig.

Natten som följde höll oss vakna med dundrande åska och blixtar som avlöste varandra med bara några sekunders mellanrum. Som närmast var blixten, 1001….100 ”dunder och brak” så marken skakade!

När vi vaknade på morgonen var stormen som bort blåst och solen sken från en klarblå himmel. Till frukost blev det "Campingdyra" frallor med Apelsinmarmelad från resan till Zanzibar och salt på äggen från gruvan i Wieliczka.

Resan fortsatte söderut på de slingriga vägarna längs Kroatiens kust, vi stannade och övernattade på en charmig camping nära Split. Den vanliga rutinen med att lämna in passen hade bytts ut mot att få en plastmugg med hemgjort vin och snaps vid incheckningen! På kvällen stekte vi pannkakor på Muurikkan i solnedgången! Det var första gången vi gjorde pannkakor på Muurikkan men de blev nästan godare än hemma och de smakade underbart med smör och socker samt iskall mjölk.
   
Foto: © Mattias Granberg
Vi fortsatte längs kusten, körde lite fel, lyckades passerade Bosnien utan att vi inte visste om det. De har tydligen några kilometer kust som passerades snabbt.

I skrivande stund sitter jag under markisen på en mysig camping strax norr om Dubrovnik. Vi har bestämt oss för att stanna här i 2-3 dagar för att…sola, bada, läsa och äta gott innan vi fortsätter resan mot Montenegro...

  
Foto: © Mattias Granberg
Nu är "Siestan" slut, skriver mer sen....

Europa resa 2010

Så där, nu har jag äntligen hittat en internet uppkoppling som verkar fungera skapligt...
 
Startade resan med att ta färjan från Nynäshamn till Gdansk. Vi gjorde ett kort stopp med rundvandring på slottet i Malbork. Efter att ha fått mat i magen fortsatte vi söderut och övernattade i staden Torun.
    
Morgonen efter inleddes med en tidig promenad bland de Gotska husen i den gamla staden innan vi åkte vidare. Vi stannade för lunch i Lodz där vi passade på att besöka Europas största Jude kyrkogård med cirka 180 000 gravar och tiotusentals gravstenar. Framåt kvällen nådde vi staden Wieliczka utanför Krakow i södra Polen.
 
I Wieliczka besökte vi den berömda saltgruvan innan vi åkte vidare mot nästa destination, Tjeckien.

Det polska "Systembolaget" är lite färgstarkare än vårt svenska systembolag.....!
    
Vi nådde inte ända fram till Tjeckien på grund av regn och dåligt väder så vi stannade för natten strax före gränsen för att fortsätta dagen efter.
 
Våra stop i Tjeckien blev det berömda naturreservatet Teplice Rocks och byn Mikoluv i vindistriktet som ligger i söder strax innan vi passerade gränsen till Slovakien.

Nu orkar jag inte sitta här längre, tappar kontakten med nätet hela tiden...så att få upp ett foto tar typ 5-10 minuter....pust.

Fortsättning följer...!!

Internet uppkopplingar växer inte på träd...

...har inte kommit åt en internet uppkoppling sen senaste inlägget, de växer som sagt inte på träd. Det är väldigt få campingplatser som har den tjänsten men nu är vi på en som har det. Den är dock väldigt ostabil och tappar mottagning lite då och då....Ska försöka lägga in lite mer...

Snart halva resan gjord...

Hej alla besökare!

Vi har tyvärr inte haft tillgång till Internet förrän idag och nu står vi klara med bilen för att fortsätta vår resa söderut. Vi planerar att åka in i Montenegra idag.

Hoppas på att lägga in lite bilder och text under de närmaste dagarna!

Mitt bidrag till fototävlingen "Kvällsbild"...
Foto: © Mattias Granberg
Klicka på det lilla fotot om ni vill se fotografiet större.

Länk till tävlingen: http://tompaman.blogg.se/2010/august/tavling.html

Glöm inte bort de andra fototävlingarna jag deltar i...!

Knutkors till Defendern beställda, de kommer med post imorgon.

Rolf på
http://www.4x4shop.se är en räddare i nöden som kunde få fram två knutkors på så kort varsel!RSS 2.0