Fortsättning följer.....


Foto: © Mattias Granberg
I Slovakien gjorde vi endast en kortare glasspaus vid Delvin Castel och fortsatte sedan mot sjön Balaton i Ungern där vi stannade i 2 dagar och njöt av cykelturer och god mat.

Med en nytvättad Defender tog vi sikte på Kroatien som vi nådde efter några timmar på varm och tråkig motorväg, men när vi kom till kusten möttes vi av ett riktigt åskoväder…vi slog läger i den lilla byn Rabac nedanför Labin.

Andra dagen i byn mötte vi upp Patricija (arbetskamrat) som tillbringat sin semester här. Vi åt lunch med Patricija, hennes syster och deras mor och efter det skulle vi få smaka på Kroatiens godaste glass. Vägen till världens godaste glass var inte den enklaste då halva byn var avstängd för festligheter. Men skam den som ger sig! Vi nådde glassbaren efter många slingriga branta backar från baksidan av byn. Och det var helt klart värt besväret…glassen var grymt god!
  
Foto: © Mattias Granberg
Innan vi återvände till campingen blev vi inbjuda för att se hur de bor och få träffa far i huset. Det bullades upp med kakor och provsmakning av det lokala vinet så denna trevliga dag avslutades inte förrän långt efter att solen gått och lagt sig.

Natten som följde höll oss vakna med dundrande åska och blixtar som avlöste varandra med bara några sekunders mellanrum. Som närmast var blixten, 1001….100 ”dunder och brak” så marken skakade!

När vi vaknade på morgonen var stormen som bort blåst och solen sken från en klarblå himmel. Till frukost blev det "Campingdyra" frallor med Apelsinmarmelad från resan till Zanzibar och salt på äggen från gruvan i Wieliczka.

Resan fortsatte söderut på de slingriga vägarna längs Kroatiens kust, vi stannade och övernattade på en charmig camping nära Split. Den vanliga rutinen med att lämna in passen hade bytts ut mot att få en plastmugg med hemgjort vin och snaps vid incheckningen! På kvällen stekte vi pannkakor på Muurikkan i solnedgången! Det var första gången vi gjorde pannkakor på Muurikkan men de blev nästan godare än hemma och de smakade underbart med smör och socker samt iskall mjölk.
   
Foto: © Mattias Granberg
Vi fortsatte längs kusten, körde lite fel, lyckades passerade Bosnien utan att vi inte visste om det. De har tydligen några kilometer kust som passerades snabbt.

I skrivande stund sitter jag under markisen på en mysig camping strax norr om Dubrovnik. Vi har bestämt oss för att stanna här i 2-3 dagar för att…sola, bada, läsa och äta gott innan vi fortsätter resan mot Montenegro...

  
Foto: © Mattias Granberg
Nu är "Siestan" slut, skriver mer sen....

Kommentarer
Postat av: Bob Okal

Hello dear friends!!!very nice pictures.I Hope you are enjoying this safari a great deal.I'll be following very closely by visiting the blogg.Have fun!!!

2010-08-31 @ 18:31:28
Postat av: Mattias

Hi Bob!



Thanks, we have great fun and enjoy our Europe "Safari"...but we haven't seen any lions...so it's not a real Safari..!

2010-09-05 @ 14:50:25
URL: http://uppleva.blogg.se/
Postat av: Millah Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Hej =) Allt bra?

Är du tävlingsintresserad?



Jag har iaf igång massa tävlingar & det kommer in nya hela tin.



Var gärna med & tävla =)

--> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html



Är du int intresserad så ber jag verkligen så hemskt mycket om ursäkt..



Ta hand om dig =) Kramar // Millah

2010-09-08 @ 22:30:31
URL: http://millahoman.blogg.se/
Postat av: Patricija

Det var verkligen trevligt att vi träffades nere i Cro :)

2010-09-13 @ 21:02:48
Postat av: Patricijas mamma

Det var trevligt att träffa ER i kroatien.

Hoppas att det blir flera gånger,lite mera tid så kan man åka ut på landet äta riktigt god mat.god vin. Hälsningar från fam. MILEVOJ.

2010-11-08 @ 20:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0