Europa resa 2010

Så där, nu har jag äntligen hittat en internet uppkoppling som verkar fungera skapligt...
 
Startade resan med att ta färjan från Nynäshamn till Gdansk. Vi gjorde ett kort stopp med rundvandring på slottet i Malbork. Efter att ha fått mat i magen fortsatte vi söderut och övernattade i staden Torun.
    
Morgonen efter inleddes med en tidig promenad bland de Gotska husen i den gamla staden innan vi åkte vidare. Vi stannade för lunch i Lodz där vi passade på att besöka Europas största Jude kyrkogård med cirka 180 000 gravar och tiotusentals gravstenar. Framåt kvällen nådde vi staden Wieliczka utanför Krakow i södra Polen.
 
I Wieliczka besökte vi den berömda saltgruvan innan vi åkte vidare mot nästa destination, Tjeckien.

Det polska "Systembolaget" är lite färgstarkare än vårt svenska systembolag.....!
    
Vi nådde inte ända fram till Tjeckien på grund av regn och dåligt väder så vi stannade för natten strax före gränsen för att fortsätta dagen efter.
 
Våra stop i Tjeckien blev det berömda naturreservatet Teplice Rocks och byn Mikoluv i vindistriktet som ligger i söder strax innan vi passerade gränsen till Slovakien.

Nu orkar jag inte sitta här längre, tappar kontakten med nätet hela tiden...så att få upp ett foto tar typ 5-10 minuter....pust.

Fortsättning följer...!!

Kommentarer
Postat av: Annika Granstedt

Gillar om det du skrev! Trevligt att se lite fina grejer och inte endast det generella sakerna som man kan läsa om varje dag. ;)

2010-12-02 @ 19:36:39
URL: http://jade.se/paketresor/phuket

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0